Mad og måltider

Skovlivet - mad og måltider

Hygiejne: Børn og voksne vasker hænder før måltidet. Der bruges engangshåndklæder og sæbedispenser. Undersøgelser har vist, at man ved at være bevidst om at vaske hænder, kan nedsætte smitte via bakterier betydeligt. Bordene, vi sidder ved, bliver ligeledes vasket af før og efter måltidet.Madkultur: Eventyrskoven vil gerne lære børnene gode manerer og bordskik. Vi sidder til bords og spiser sammen børn og voksne. Det skal være en hyggelig situation, og derfor må man snakke sammen stille og roligt, mens man spiser. Måltidet har nemlig også en social funktion, hvor samtale og dialog indgårsom en væsentlig del. For at børnene kan blive selvhjulpne, træner vi af og til motorik ved at spise med kniv og gaffel, ligesom børnene øver sig i selv at

hælde mælk og vand i glasset.
Kostpolitik:Eventyrskovens kostpolitik har til hensigt at støtte og styrke børnene i at udvikle en sund mad- og måltidskultur som grundlag for trivsel, sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse. De vaner, børnene lærer (gode som dårlige), fører de med sig senere i livet.


Morgenmad.

Hvis man ikke har spist hjemmefra, kan man få morgenmad i børnehaven indtil kl. 7.45 Morgenmaden kan bestå af havregryn med rosiner eller sukker eller cornflakes.


Madpakker.

Vi spiser vores madpakker i tidsrummet 11.30-12. Madpakken skal indeholde mest groft brød; dertil kan der lægges forskelligt tilbehør som agurk, tomat, gulerødder etc. Eftersom madpakken skal give næring til god energi i barnets hverdag, må den ikke indeholde slik, mælkesnitter, sukkerholdig yoghurt, kage og chokoladekiks. Det indeholder meget sukker og giver derfor kun kortvarig energi.


Mellemmåltider.

Mellemmåltidet om formiddagen består af groft brød med pålæg. Om eftermiddagen laver vi ofte mad over bål om vinteren. Så kan mellemmåltidet bestå af pasta med kødsovs, suppe, grød eller lækkerier som hotdog eller burger. Andre dage er det brød med pålæg. Om sommeren afhænger det lidt af vejret - i varme er koldskål og frugt altid godt men ellers kan det også her være varme retter eller rugbrød med pålæg. Vores børn er meget aktive og har derfor virkelig brug for at få noget godt i deres maver :-)


Drikkevarer

Børnene får letmælk og vand i børnehaven. Der må kun medbringes vand i børnenes drikkedunk; andet bliver udskiftet med vand.


Fødselsdage.

Når et barn har fødselsdag, er det en ganske særlig dag, som Eventyrskoven gerne vil være med til at fejre. Aftal med personalet, hvordan I kunne tænke jer at fejre dagen og få en snak omkring det praktiske forløb. Vi har ofte mulighed for at komme hjem på besøg med barnets gruppe. I skoven fejres dagen altid med skattejagt efter en lille gave, flag og sang. Ved fødselsdag og andre festlige lejligheder skal der naturligvis være plads søde sager. Der opfordres til, at man generelt ikke forsøger at overgå hinanden men bruger sin sunde fornuft.