Aktiviteter


Aktiviteter


Herunder kan du læse lidt om de forskellige emner og projekter vi arbejder med. Det er dog kun et udpluk.

På vores facebook side https://www.facebook.com/Eventyrskoven-Frederiksdal-205192107538/ kan du også følge med i vores aktuelle projekter.

Vi påbegyndte 2020 et tema om science. Det handlede primært om at understøtte børnenes nysgerrighed og give dem inspiration til selv at undersøge og udforske. 

Det gjorde vi bl.a. ved små forsøg. Se f.eks.den lille film her på siden. Ud fra børnenes interesse og spørgsmål samt det utal af muligheder skoven byder på byggede vi videre på de planlagte ting. 

Et tilbagevendende projekt om efteråret er også jagt. Fokusområder skifter lidt, men der er at altid et element om jord-til-bord, hvor børnene oplever frisk nedlagt vildt blive ordnet, tilberedt og smagt på. Den del giver altid anledning til at børnene får overskredet deres egne grænser lidt, og der er mange muligheder for personlig udvikling hos dem. Der er naturligvis også altid viden om dyrene omkring os, dem vi jager, og dem vi ikke gør og selvfølgelig masser af oplevelser i naturen. I år er der også blevet snittet en del i forbindelse med buefremstilling og lavet fine ting med fasanfjer.

Om vinteren kan flere lag tøj og flyverdragter godt hæmme bevægelsesfriheden lidt når man er 3 -4 år, derfor kører vi om vinteren 2 gange om uge med en gruppe til gymnastiksalen i Sandby Kulturcenter. Her bliver der givet fuld gas og udforsket alle typer af bevægelse!

Et altid populært projekt er brand og førstehjælp. Eksempler på aktiviteter er besøg af brandbil fra brandmuseet, besøg af brandmand som demonstrerer førstehjælp, "forsøg" hvor vi brænder forskellige ting på bålet, brandøvelse, træning i hvad man gør ved brand og selvfølgelig en masse kreative ting omkring bål og flammer. I år har de ældste børn være brandambassdører og haft til opgave at vide noget om ild og guide de mindre. Det giver mulighed for at udforske og lære noget mere om ild, f.eks hvor hurtigt forskellige ting brænder. Det giver også følelsen af, at også mindre børn kan gøre en forskel og reagere rigtigt og fx kende i nummeret 112. Samtidig giver det respekt for ild og de større børn udvikler sig med ansvaret. Og så er er altså bare noget med røde blanke brandbiler og udrykning :-)


Vi benytter og sogså af at vi gar stranden lige i nærheden.

Netop i ferier hvor der ikke er så mange børn, benytter vi os af muligheden for at hygge ekstra og tage på mange ture. Både væk fra børnehaven til Nakskov og omegn men også bare ekstra meget til alle mulighederne i nærområet - stranden ved Frederiksdal, godset og naturcenteret i parken.