Forældresamarbejde

Skovlivet - forældresamarbejde

Daglig kommunikation:

Når der afleveres/hentes i skoven eller i huset ved børnehaven, er der naturligvis mulighed for helt almindeligt at tale med personalet om hverdagen i børnehaven. Derudover anvender vi app'en famly som kommunikationsmiddel. Alle forældre får adgang til at hente denne til tablet, telefon eller computer. Via famly kan I som forældre melde barn syg eller fri, skrive beskeder til medarbejdere og i kalenderen se kommende begivenheder og projekter. Vi lægger næsten dagligt ud hvad vi har lavet den dag i børnehaven, oftest med lidt billeder og vi bruger også famly til praktiske beskeder om sygdom, ferier eller arrangementer. Deruover er bruger vi selvfølgelig telefon/sms, email og man kan altid bede om et møde med en medarbejder. Vi kan også følges på facebook her

Arbejdsdage:

Der afholdes to-tre arbejdsdage om året. Vi forventer, at forældrene deltager ved mindst én af disse dage. På arbejdsdage hjælper forældrene med at varetage vedligeholdelse og forbedring af Eventyrskovens faciliteter. Opgaver på arbejdsdage kan feks. være at flække brænde, køre flis på stier, opsætte el. reparation af hegn, klippe hæk og ordne have ved huset, vedligeholde el. lave nye legeredskaber. Disse dage er samtidige hyggelige dage med samvær med børn og andre forældre og sluttes gerne af med fælles spisning.


Forældre-børnehavesamtaler.

Vi afholder et møde med forældre til nye børn ret kort tid efter opstart. Her afstemmer vi lidt forventninger til hinanden og hører forældrenes indtryk og spørgsmål.Ca. 3 måneder efter opstart ligger endnu en samtale omkring, hvordan barnets start har været, om vi har nogle observationer omkring fx sprog eller motorik og selvfølgelig forældrenes oplevelser igen.. Derefter bliver alle forældre tilbudt en samtale én gang årligt, dvs. én gang i det år, hvor barnet er fasan og én gang i det år, hvor barnet er rådyr (før-skolegruppe). Derudover er der natuligvis mulighed for møder og samtaler efter behov. Det aftales blot med personalet.

Forældremøder: Der afholdes et fælles forældremøde årligt. Det ligger i marts, hvor der samtidig er generalforsamling med valg til bestyrelsen.


Arrangementer:

Ud over arbejdsdage er der lidt rent fornøjelige arrangementer herunder julearrangement, forældre kaffe og et åbent hus arrangement med forskellige aktiviteter.Vi har heldigvis også en meget aktiv Støtteforening, som du kan læse mere om her på siden. Som forældre kan man både give en hånd ved de arrangementer, hvor foreningen deltager men selvfølgelig også bare møde op og købe lidt pandekager, eller hvad der bydes på.