Kommende Skolebørn

Kommende Skolebørn

Det at være et kommende skolebarn, er noget, der starter helt fra fødslen af - Helt fra starten, lærer man grundlæggende at være social, lege, bruge sproget osv.


Jo ældre man bliver, putter man dannelse på, udvider de sociale kompetencer, legene, legerelationer, fokuserer på vidensdeling osv..


Det vigtigste i den proces er at give børnene omsorg, tryghed og støtte nok til, at de kan udvikle sig og blive nysgerrige på livet.

 

I Eventyrskoven gør vi således:

- Vi gør børnene nysgerrige på livet, ved at svare på deres spørgsmål, lytte og acceptere dem for dem, de er.


- Vi bruger en metode, der hedder Nysgerrigper, hvor børnene lærer at blive små forskere.

- Følger vi barnets spor, herigennem at give viden videre indenfor det, barnet er nysgerrigt på.


- Lærer børnene at opføre sig høfligt, når vi er ude, f.eks til fødselsdage eller er ude til musikprojekter og besøg andre steder. At de siger "Ja, tak", "Nej, tak", "Tak for mad", "Bede om" osv..


- Lærer børnene at respektere andre og deres måde at være på. Vi er alle forskellige.


- Øver os i at vente på tur, både i kø til f.eks toilet, eller i spil.


- Vi spiller UNO, vendespil, billedlotteri, domino osv.


- Vi får kendskab til tal og bogstaver, form og farver, både ved hjælp af papiropgaver, men også ved brug af skoven, hvor der er mange muligheder for at lærer.


- Styrker grovmotorikken, så finmotorikken også kan komme på plads ved at klippe og lave perleplader. Vi lærer børnene at skære deres egne træperler, som slibes og får hul i, så de derefter kan sættes på en snor.


- Er opmærksomme på barnets sansemotorik, så hele fundamentet kommer på plads.


- Styrker børnene i koncentration ved f.eks at sidde 15 min ved frokosttid eller  færdiggøre den perleplade de har bedt om at lave. Jo ældre de bliver kommes flere minutter på.


- Styrker børnene i at tro på sig selv, skubber dem lidt på det, de tror, de ikke kan. Lykkes det ikke første gang, så forsøger vi igen senere.


- Vi er hele tiden opmærksomme på barnets næste udviklingszone.


Ved at have fokus på alle disse ting og yde vores bedste pædagogiske arbejde, får vi skoleparate børn ud af det, som har mod på livet, mod på nye udfordringer og mod på skolen!


Når dit barn går i børnehave hos Eventyrskoven Frederiksdal, så får det de bedste betingelser for et godt børneliv. Kontakt os endelig, hvis du har har børn i den skoleparate alder - Vi har stadig få ledige pladser på alle årgange.


Læs også om indkøring i vors børnehave her.