Aktiviteter


Aktiviteter


Herunder vil du kunne se lidt om de forskellige emner og projekter vi har, samt lidt billeder fra de ture vi tager på. Det er dog kun et udpluk, men vi forsøger at skifte lidt ud. På vores facebook side https://www.facebook.com/Eventyrskoven-Frederiksdal-205192107538/ kan du også følge med i vores aktuelle projekter.

Et projekt med sjov og ballade: cirkus. Børnene øvede sig som tigre, klovne, stærke mænd og linedansere i flere uger. Der blev lavet rekvisitter og kostumer og til sidste "grande finale", hvor børnene opførte en forestillig for hinanden. Forældrene måtte nøjes med lidt video i denne omgang. Undervejs fik børnene både øvet motorik og balance og ikke mindst prøvet kræfter med at stå frem for andre - meget stolte børn vi fik ud af det.

Et billede fra en strandtur i sommerferien

Netop i ferier hvor der ikke er så mange børn, benytter vi os af muligheden for at køre nogle små udflugter. Så sker der også lidt spændende for de børn, der ikke har mulighed for at holde ferie netop de uger. Her er vi kørt til Vindeholme Strand men ellers har vi jo også i hverdagen stranden dejlig tæt på.

Om vinteren kan flere lag tøj og flyverdragter godt hæmme bevægelsesfriheden lidt når man er 3 -4 år, derfor kører vi om vinteren 2 gange om uge med en gruppe til gymnastiksalen i Sandby Kulturcenter. Her bliver der givet fuld gas og udforsket alle typer af bevægelse!

Et tilbagevendende projekt om efteråret er jagt. Fokusområder skifter lidt, men der er at altid et element om jord-til-bord, hvor børnene oplever frisk nedlagt vildt blive ordnet, tilberedt og smagt på. Den del giver altid anledning til at børnene får overskredet deres egne grænser lidt, og der er mange muligheder for personlig udvikling hos dem. Der er naturligvis også altid viden om dyrene omkring os, dem vi jager, og dem vi ikke gør og selvfølgelig masser af oplevelser i naturen. I år er der også blevet snittet en del i forbindelse med buefremstilling og lavet fine ting med fasanfjer.

Et altid populært projekt er brand og førstehjælp. Eksempler på aktiviteter er besøg af brandbil fra brandmuseet, besøg af brandmand som demonstrerer førstehjælp, "forsøg" hvor vi brænder forskellige ting på bålet, brandøvelse, træning i hvad man gør ved brand og selvfølgelig en masse kreative ting omkring bål og flammer. I år har de ældste børn være brandambassdører og haft til opgave at vide noget om ild og guide de mindre. Det giver mulighed for at udforske og lære noget mere om ild, f.eks hvor hurtigt forskellige ting brænder. Det giver også følelsen af, at også mindre børn kan gøre en forskel og reagere rigtigt og fx kende i nummeret 112. Samtidig giver det respekt for ild og de større børn udvikler sig med ansvaret. Og så er er altså bare noget med røde blanke brandbiler og udrykning :-)Frederiksdalsvej 22, 4912 Harpelunde. Tlf: 53 29 64 40. Email:eventyrskoven@eventyrskoven-frederiksdal.dk

Copyright © All Rights Reserved